Cea Mai Periculoasa Insula de pe Planeta: Insula Serpilor

Pământul este acoperit de multe locuri periculoase, dar totuși nu există o locație pe Pământ care te va omorî mai rapid decât această insulă mică din coasta Braziliei numită Ilha da Queimanda Grande sau cunoscută ca și Insula Șerpilor. Pericolul este destul de evident, insula șerpilor este plină de șerpi, iar guvernul Brazilian a făcut acest loc ilegal pentru oricine vizitează insula fără o autorizație strictă. Asta din cauza șerpilor de pe insulă care sunt pe cale de dispariție, dar și extrem de veninoși. Deci orice idiot care vizitează acest loc, are potențialul de a eradica speciile sau să moară în câteva minute după ce a pășit acolo.

Singurii oameni care au voie acolo sunt trupele marinei braziliene și oamenii de știință aleși cu atenție de către Ministerul brazilian al mediului. Acestea fiind spuse, ce s-ar întâmpla dacă ai fi teleportat într-un mod misterios pe această insulă? Cum ai putea supraviețui și cum va fi experiența ta acolo?

Pentru început, insula se află la 33 km depărtare de coasta Braziliei, deci înotatul înapoi către zona sigură nu este chiar o opțiune. Insula este de asemenea foarte mică, are mai exact 430.000 m2, ceea ce este aproape identică în dimensiunea ca și „orașul Vatican/Vatican city”, cel mai mic oraș din lume.

Spre deosebire de Vatican care are 2,3 preoți pe metru pătrat, Insula Șerpilor are 0 preoți și hoarde de șerpi. Speciile care locuiesc pe această insulă sunt viperele aurii (Golden Lancehead Pit Viper) care sunt extrem de periculoase. Sunt considerați pe cale de dispariție deoarece există doar pe această insulă. Cu mult timp în urmă, Insula Șerpilor era conectată cu Brazilia, dar creșterea nivelului mării a transformat-o într-o insulă și a blocat șerpii acolo pentru totdeauna.

Insula a devenit un univers separat pentru șerpii care au fost forțați să se adapteze la circumstanțe. Nu sunt și nu au existat alte mamifere pe insulă. Șerpii nu au avut pradă, singura exceptție erau păsările marine ce aterizau ocazional în copaci. Prin urmare șerpii și-au pus toate punctele de experiență în venin și au dezvoltat unul ce este atât de puternic încât poate omorî sau paraliza păsările la momentul mușcături. 

Șerpii au trebuit să devină agresivi și să omoare imediat păsările când aterizau, deoarece era singura lor sursă de hrană. Din cauza că oamenii și cercetătorii au vizitat insula atât de rar, nu știm cu exactitate câți șerpi există acolo sau cât de gravă ar fi o mușcătură de-a lor. În orice caz, avem câteva presupuneri. Unii estimează numărul viperelor undeva aproape de 430.000, ceea ce ar fi incredibil. Asta ar însemna 1 șarpe pentru fiecare metru pătrat, iar aceștia nu sunt șerpi mici de grădină. Cresc până la o lungime de 0,5 metri, iar dacă acesta ar fi cazul, oriunde te-ai duce pe insulă vei găsi un șarpe la un metru distanță de tine.

Totuși, alți cercetători au estimat că există aproximativ 4000 de șerpi pe insulă, dar asta încă ar fi prea mult, un șarpe la fiecare 6 metri pătrați. Indiferente de situație te vei întâlni cu șerpi cât timp ești naufragiat pe această insulă. Deci cât de gravă este mușcătura lor?

Din moment ce nu avem informații confirmate despre un om mușcat de un astfel de șarpe încă, trebuie să ne bazăm pe presupuneri. Știm că mușcăturile viperelor aurii din Brazilia au un risc de moarte de aproximativ 7% dacă nu sunt tratate, și un risc de 3% dacă sunt tratate. Totuși știm de asemenea că o analiză chimică a șerpilor de pe insula viperelor a dezvăluit că veninul lor este de 5 ori mai puternic decât rudele lor din Brazilia. Bazându-ne pe acest lucru, ne-am putea aștepta la un risc de 35% de moarte dacă o să fi vreodată mușcat de unul. 

Din moment ce ești naufragiat pe insulă, nu există nici o șansă să fi tratat la timp. Veninul lor este hemotoxic, asta înseamnă că îți va mânca carnea și țesuturile, deci simptomele după mușcătură sunt: umflături, greață, vărsături, hemoragii intestinale, insuficiență renală, hemoragii cerebrale, iar carnea din jurul mușcăturii se va dizolva. Unde te-ai putea duce pe insulă pentru a evita șerpii?

Nu există plaje, sunt doar țărmuri stâncoase, deci nu este o idee foarte bună. Partea centrală a insulei este acoperită de o pădure mică unde trăiesc majoritatea șerpilor, deci da, probabil ar fi de preferat să eviți această parte de asemenea. Restul insulei este acoperită de pășune/iarbă și roci, deci aceste zone ar putea fi mai bune, dar singura ta opțiune de hrană sunt păsările pe care trebuie să le prinzi înainte ca șerpii să ajungă la ele. Încercarea de a folosi ceva să pescuiești de pe țărmurile stâncoase sau încercarea de a vână șerpii sunt alegeri imposibile.

Cea mai bună șansă a ta de a găsi un adăpost și a fi salvat, ar fi în interiorul acestui far, care este singura structură de pe insulă. Este funcțional, dar de asemenea complet automat, deci nu sunt oameni acolo. Este verificat ocazional de către marina braziliană, deci cine știe cât va trebui să aștepți acolo, și cine știe dacă ușa este descuiată. Cel mai probabil vei fi blocat afară, iar mâncarea ar fi una dintre micile griji. Singura sursă de apă de pe insulă va fi doar ploaia, deci ar fi bine să speri ca va ploua cât de curând.

Dintre toate insulele de pe tot globul, să fi naufragiat pe insula șerpilor din Atlantic este probabil una dintre cele mai rele posibilități.

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *